Rijtest

Rijtest

Als je op de Gezondheidsverklaring één of meerdere Ja’s moet invullen betekent dat automatisch dat je goedgekeurd moet worden door het CBR. Dit gebeurd door middel van een rapport van een arts die opgestuurd wordt naar het CBR. Soms volgt hieruit ook een rijtest. De rijtest is geen examen, op je praktijkexamen wordt gekeken naar je rijvaardigheid, bij de rijtest wordt gekeken of je rijgeschikt bent.

Hoe de rijtest precies gaat hangt af van de reden waarom je de rijtest moet doen. Heb je een lichamelijke beperking, dan zal er hoofdzakelijk gelet worden op de bediening van de auto. Bij een psychische beperking zal voornamelijk gekeken worden naar de verkeersdeelname. Bij verkeersdeelname kan je denken aan reactietijd, aandachtsverdeling en vasthouden van aandacht.

Voor de rijtest zullen wij uitgebreid doornemen wat je van de rijtest kan verwachten, en dit tijdens de rijles ook oefenen. Daarnaast hebben wij goede contacten met het CBR, dus als wij het niet precies weten kunnen wij altijd informeren wat de inhoud van de rijtest precies gaat zijn. Zo ga jij altijd goed voorbereid naar de rijtest!

Call Now ButtonBel nu